FSMVÜ | Üniversitemiz Projeleri'ne YTB'den Destek
Üniversitemiz Projeleri'ne YTB'den Destek

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) 2016 Yılı Mali Destek Programları kapsamında Üniversitemiz Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ve Hukuk Müşaviri Yrd. Doç. Dr. Eyüp Sabri KALA ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Şube Müdürü İdris AKARÇEŞME tarafından hazırlanan Bosna Hersek'te Vakıf Mührü ve Ahmet Yesevi'den Günümüze Türkiye - Kazakistan Medeniyet Köprüleri isimli 2  proje destek almaya hak kazanmıştır.

Üniversitemiz koordinatörlüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bosna Hersek Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülecek olan Bosna Hersek’te Vakıf Mührü Projesi kapsamında 11 – 14 Ekim 2016 tarihleri arasında Sempozyum, Sergi, Güzel Sanatlar Uygulama Masaları, Kitap Tanıtımı ve Dağıtımı, Çalıştay ve Yerinde Vakıf İnceleme Gezileri düzenlenerek Bosna Hersek Vakıfları ile ilgili akademik, bilimsel ve kültürel alanda hizmet ve çalışmalar  yürütülecektir.

Ahmet Yesevi’den Günümüze Türkiye- Kazakistan Medeniyet Köprüleri isimli proje ise yine üniversitemiz koordinatörlüğü ve Ahmet Yesevi Üniversitesi ( Kazakistan ), Ensar Vakfı ortaklığında yürütülecektir. Ülkemizden gönderilecek 20 öğrenci ve araştırmacının Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde tercihli olarak Kazakça - Özbekçe dil eğitimi alması sağlanırken 12 kişilik akademisyen, araştırmacı, uzman ve Ahmet Yesevi Üniversitesi yetkililerinin de katılımıyla birlikte   Ahmet Yesevi, Vakıf Medeniyeti, Vakıflar Vasıtasıyla Anadolu ve Balkanların Müslümanlaşması ve Türkleşmesi başlıkları adı altında  seminer ve konferanslar düzenlenecektir. Ayrıca proje kapsamında milletimizin ve medeniyetimizin simge şehirleri (Türkistan, Taşkent, Semerkant, Buhara, Fergana, Issık Göl vs.) ve şahsiyetleri ziyaret edilecek, öğrenci, akademisyen ve araştırmacılar arasında Anadolu – Orta Asya ortak medeniyet ve ruh birliğinin meydana gelmesi için imkân oluşturularak, ortak araştırma ve bilimsel faaliyetlere katkı sağlanmaya çalışılacaktır. Projenin son aşamasında ise Kazakistan'dan Türkiye'ye 5 öğrenci Üniversitemizde Uluslararası Öğrenci statüsünde 1 yıllık eğitim imkânı tanınırken, öğrencilerin 1 yıllık konaklama ihtiyacı da Ensar Vakfı tarafından  karşılanacaktır.

Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ve Hukuk Müşaviri Yrd. Doç. Dr. Eyüp Sabri KALA ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Şube Müdürü İdris AKARÇEŞME’yi tebrik eder, başarılarının devamını diler, Üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.