FSMVÜ | Kadın İstihdamını Destekliyoruz
Kadın İstihdamını Destekliyoruz

İstihdam Projemizle 236 Kadın Meslek Sahibi Oldu

Üniversitemizin koordinatörlüğünde geliştirilen “İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi” projesiyle 236 kadın farklı alanlarda istihdam edildi.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2015 yılı Kadın İstihdamının Artırılması Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan ve desteklenmeye değer görülen, “İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi” kapsamında, İstanbul Anadolu Yakası’nda Üsküdar Belediyesi ve Avrupa Yakası’nda Esenler Belediyesi tarafından birer “Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi” kuruldu. Merkezlere başvuran kadınlar ilgi alanlarına göre tespit edilerek üniversitemiz tarafından düzenlenen sertifikalı mesleki eğitim programına katıldı. Eğitim programlarını başarıyla tamamlayan 236 kadın çeşitli meslek gruplarında istihdam edildi.

İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi ile üniversite, sivil toplum, yerel yönetim ve sektörlerin işbirliğinde kadınların iş hayatında daha görünür olmalarına katkı sunuldu. Toplumsal ve ekonomik kalkınma sürecinde kadınların etkin biçimde yer alması, bireysel ve toplumsal açıdan sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilebilmesi ve kadınların istihdamının arttırılması temel hedefleri gerçekleştirildi.